Oprichtster Ann Vanhoovels

Geboren in Diest, opgegroeid in Messelbroek (Scherpenheuvel-Zichem) en in 2004 verhuisd naar Oostende.

Mijn ouders hebben altijd paarden gehouden en mijn vader was een gepassioneerd eventing-ruiter (het vroegere 'military' of ook wel de triatlon binnen de paardensport genoemd).
Dat zorgde voor heel wat avontuurlijke weekends voor mijn broer en mezelf, van ravotten tot het 'imiteren' van wat we zagen, nl lopen en springen over hindernissen (zie eerste foto).

Mijn broer kreeg in het lager onderwijs olympisch steepleloper William Van Dijck als turnleraar en zo zijn we beide in de atletiek gerold, bij atletiekclub Looise AV (Tessenderlo).
Zowel mijn broer als ik (foto met bloemen) bleken al snel een beetje talent te hebben, wat resulteerde in een aantal provinciale titels, zowel op de piste als in het veldlopen.

Ik spaarde voor mijn eerste koersfiets en nam in 2001 voor de eerste keer deel aan een duatlon. 
Hoewel ik zeer graag fietste, bleef lopen toch mijn favoriete sport en dus nam ik overwegend deel aan loopwedstrijden, stratenlopen.
Dat (te)veel lopen resulteerde wat later echter in twee knieoperaties, in 2004 aan de ene knie en in 2006 aan de andere knie.
Met het idee om de belasting op mijn knieën wat te beperken (minder lopen afwisselen met andere sporten), besloot ik met triatlon te beginnen. Maar ik kon geen crawl zwemmen.
Enkele intensieve techniektrainingen met olympisch triatlete Mieke Suys wierpen snel hun vruchten af en ik begon steeds met meer plezier naar het zwembad te trekken.
Ondertussen merkte ik op dat er in de kuststeden geen aanbod was in gespecialiseerd loopschoenadvies en triatlonbenodigdheden en dan ben ik beginnen broeden op een plan om van mijn passie mijn werk te maken. 


En zo opende Tri-Active in maart 2008 de deuren.
Op vandaag 'beperk' ik mij op sportief vlak tot enkele keren zwemmen en lopen per week en af en toe eens fietsen.

Met Tri-Active is het mijn grootste betrachting om mensen die willen lopen, te voorzien van de juiste loopschoenen, zodat zij comfortabel, blessurevrij en gemotiveerd hun wekelijkse kilometers kunnen afwerken.